ויזה

ויזה לניו-זילנד

רקע כללי

בעבר כל הנכנסים לניו-זילנד היו מקבלים באופן אוטומטי חותמת בדרכון (איזה ימים יפים..) כאשרת כניסה לשלושה חודשים. ברבות הימים גם חותמות הדיו הפכו לחותמות אלקטרוניות, והחל מחודש אוקטובר 2019 חויבו כל הבאים בשערי ניו-זילנד בהוצאת ויזה אלקטרונית מראש

שדה התעופה באוקלנד
ברוכים הבאים לניו-זילנד

מחיר

NZETA – Electronic Travel Authority 
ויזת התייר הנדרשת כיום מכונה נ.ז.א.ט.א כאשר הקיצור נ”ז מתייחס לניו זילנד ואט”א לויזה האלקטרונית.
אני מוכרח להזהיר שהמרשתת מלאה באתרים שמחזיקים כתובת דומה לכתובת הרשמית של משרד ההגירה הניו-זילנדי – ואם תפלו ברשת תשלמו סכומי עתק של בין 100 ל 200 דולר אמריקאי, כאשר בפועל עלות הויזה באתר הממשלתי היא 23 דולר ניוזילנדי, ובאפליקציה 17 דולרים בלבד (מחירים חדשים החל מסוף חודש יולי 2023). אז אל תתפתו לאתרים אחרים ולחצו על הלינק ממאמר זה כדי להיות בטוחים שזהו הלינק הנכון. לצערי בכל שנה אני נתקל בישראלים שנופלים בפח.
לביצוע תהליך הוצאת הויזה תדרשו לספק תמונת פספורט באיכות גבוהה, הדרישות הניו-זילנדיות מחייבות להצטלם על בסיס רקע לבן וחלק, וללא חיוך.
כמו כן, תצטרכו אמצעי תשלום ואת פרטי הדרכון והאימייל שלכם, אז כדאי להכין הכל מראש

לינק אמיתי למשרד ההגירה להוצאת ויזה לניו-זילנדי

קישור לאפליקציית האייפון וכאן יש קישור לאנדרואיד

המקום היחיד בניו-זילנד שבאמת יחתום לכם בדרכון – רפובליקת פנגמומונה, אבל זה כבר סיפור אחר

מס שימור

IVL – International Visitor Levy 
הטבע העדין בניו-זילנד נמצא בכל מקום. אם כבר קראתם מאמר או שניים באתר הזה – בטח שמתם לב כמה בעלי חיים, צמחים ותופעות טבע מיוחדות שאינן קיימות באף מקום אחר בעולם תוכלו למצוא בארץ הענן הלבן הארוך. מספר התיירים הנוהרים לראות את פלאי הטבע האלו מאמיר מידי שנה אקספוננציאלית, ועבודות השימור מהוות נטל כלכלי רב. זה לא נדיר שלרוב המדינות היום נדרש תשלום מס בעת הכניסה, וגם ניו-זילנד החליטה להצטרף לחגיגה. לפיכך ובהתאם לזאת – תאלצו להפרד מסכום סמלי של 35 דולר ניו זילנדי.
בחישוב זריז תגלו שהעלות הכללית של ויזה + מס + עמלת כרטיס אשראי שווה כ 60 דולר ניו-זילנדי שהם כ 140 שקלים חדשים

כמה זמן

את הבקשה שלכם לוקח כ 72 שעות עד שתאושר, למעט מקרים חריגים אשר ידרשו ממכם לשלוח מסמכים נוספים.
מהרגע שהויזה שלכם תאושר היא תהיה בתוקף למשך שנתיים (אלא אם כן הדרכון שלכם יפוג קודם לכך)
במשך שנתיים אלו תורשו לשהות בניו זילנד 3 חודשים (ולא 90 יום כפי שרבים נוטים לחשוב) מרגע הכניסה למדינה בכל ביקור, עד 6 חודשים בשנה. כלומר באופן תיאורטי תוכלו להגיע לניו-זילנד, לשהות בה 3 חודשים .כאשר בסופם תהיו חייבים לטוס ליעד אחר, אך תוכלו לחזור באותה שנה לעוד ביקור בן 3 חודשים, ובשנה הבאה תוכלו לעשות זאת שוב. כך יוצא שאם תגיעו לניו-זילנד בחודש יוני, תוכלו להשאר בה עד ספטמבר, בסיום המועד לטוס ליעד “קרוב” כמו אוסטרליה, פיג’י, איי קוק, סמואה, טונגה.. ולשוב בחזרה לניו-זילנד מחודש אוקטובר עד חודש דצמבר. בסיום תקופה זו תוכלו לטוס שוב ליעד קרוב ולשוב כעבור כמה שבועות בחודש ינואר מכיוון שהשנה התחלפה וכך חוזר חלילה עד לחודש יוני – ולשהות כתיירים בניו-זילנד שנה תמימה.

אלא מה? שזהו סיפור מאוד יקר – גם לטייל במשך שנה, וגם לטוס החוצה ולחזור בכל פעם..
אם אתם באמת רוצים לשהות בניו-זילנד תקופה ארוכה עד שנה וגם לעבוד – נשמע שויזת חופשה-עבודה היא הפתרון האולטימטיבי עבורכם! המשיכו לפסקה הבאה

ויזת חופשה עבודה

ויזת עבודה וחופשה לניו זילנד, מאפשרת לישראלים (ולמדינות נבחרות) להגיע, לעבוד ולטייל באופן חוקי במשך שנה שלמה! כמות ההקצאות נכון להיום היא 200 ויזות לישראלים. ההרשמה נפתחת באופן רשמי בנובמבר בכל שנה. את הבקשה לויזה מומלץ להגיש לפחות שלושה חודשים לפני שאתם מתכוונים להגיע לניו-זילנד. מרגע קבלת האישור לויזה תקבלו פרק זמן של שנה שלמה להתכונן ולטוס לניו זילנד, ומרגע הנחיתה שם, תקבלו שנה שלמה לעבוד, לטייל ולשהות בניו זילנד עצמה.
מעניין אתכם? שווה לקרוא באתר של טל גלעד – חבר יקר שהפך מומחה לנושא , על כל הדרישות והיתרונות של ויזת חופשה-עבודה במדינה היפה בעולם. במאמר הזה מרוכז כל המידע שטל אסף והנגיש לטובת הדור הבא שיגיע לכאן, אחרי שהוא עשה זאת בעצמו, והתאהב. אני גאה להמליץ בחום על בן אדם שעושה את מה שהוא מאמין בו מכל הלב בחיוך ובאהבה.

לעבוד, לחסוך ולטייל בגן עדן. ויזת חופשה- עבודה

סיכום

ויזה אלקטרונית ומס שימור הוצגו לראשונה באביב 2019, וכיום 4 שנים אחרי מחירה של הויזה עלה מעט, אך זהו עדיין מחיר אטרקטיבי. מס השימור נשאר כרגע כמו שהוא ($35) למרות שהיו בעבר דיונים על העלתו פי 5.
אם ברצונכם לשהות לתקופה ארוכה בניו-זילנד מעבר לשלושת החודשים – עליכם להגיש בקשה לויזה אחרת באתר ההגירה הממשלתי.
ישנן שתי סוגי ויזות – ויזת מבקר (המאפשרת לטייל 9 חודשים) או ויזת חופשה עבודה המאפשרת לכם גם לטייל

וגם לעבוד במשך שנה שלמה (והבחירה אם לטייל או לעבוד במשך שנה זו היא לגמרי בחירה שלכם).
אז איזו ויזה מתאימה לכם?

קיבלתם ויזה? ומה עם ביטוח לתקופת הטיול והשהות בארץ הפלאות? המשיכו לקרוא על ביטוח נסיעות לניו-זילנד

לעוד מידע על ניו זילנד במבחר נושאים – רכשו רשיון שימוש למַפָּה שלי שתלווה אתכם לכל מקום בטיול

About Author

RotemNZ

“Go where you must go, and hope!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *