פיצה

שמונה אייטמים מוזרים על פיצה בניו-זילנד

קצת היסטוריה

פיצה הוצגה לראשונה לניו זילנד בשנת 1974 עם פתיחתה של מסעדת פיצה האט הראשונה בניו לין, אוקלנד. באותה תקופה פיצה נחשבה למאכל אקזוטי ולא הייתה פופולרית. עם זאת, במהלך העשורים הבאים הפיצה הפכה לפופולרית יותר ויותר, וכיום ישנן עשרות רשתות פיצה ופיצריות עצמאיות ברחבי המדינה.
ואמנם במירוץ של הפיצה לפופולריות שכבשה את העם הקיווי קרו כמה דברים מוזרים, בואו ונסקור אותם

משלוח אווירי

דומינוס פיצה עשתה היסטוריה כאשר העבירה משלוח אל הלקוחות שלה באמצעות רחפן כבר בשנת 2016 אך למרות הגימיק החביב, נסיונות הטמעת הרחפנים כשלו בעקבות קשיים טכנולוגיים, טווח הרחפנים, ומזג האוויר הבעייתי של ניו-זילנד.

חדשנות

דומינוס מנסה שוב את מזלה ובשיתוף הממשלה פיתחו רובוט שיעשה את המשלוח לבית הלקוח. הרובוט מכיל תאים נפרדים, שבהם ניתן לשמור פיצות חמות ומשקאות קרים בעת נסיעה על שביל, במהירות בטוחה, מהחנות ועד הדלת של בית הלקוח. בדומינוס הסבירו כי הרובוט מסוגל לבחור את הנתיב הטוב ביותר בדרך ליעד, בעזרת חיישנים שיאפשרו לו לראות ולהימנע ממכשולים לאורך הדרך. בשנת 2023 נזנח הרעיון עקב קשיים טכנולוגיים רבים 

הבעיות של ראש הממשלה

ביל אינגליש ראש הממשלה הסתבך היטב כשהעלה פוסט לרשת החברתית בו מצולמת הפיצה שהכין לארוחת ערב עם התוספת שהרימה גבות בקרב ניו-זילנדים רבים. אינגליש חשב שספגטי על פיצה יועילו לקמפיין שלו, היום הוא כבר לא ראש הממשלה. מישהו ניסה להציע את זה לביבי?

פיצה מהגיהנום

אחת מרשתות הפיצה הפופולריות ביותר בניו זילנד היא הל פיצה (גיהנום). פיצה הל נוסדה בשנת 1996 על ידי וורן פאוול, קאלום דייויס וסטיוארט מקמולין כמעין אנטיתזה לרשת פיצות אחרות מניו-זילנד “פיצה הבן” (נשמע כמו גן עדן – אך במקור התרגום הוא מיפלט). הל ידועים בקמפיינים השיווקיים הייחודיים והחסרי כבוד שלהם, כמו גם בשימוש שלהם בחומרי גלם ממקור מקומי. כמה מקומי? חכו שתראו את ספיישל חג הפסחא שלהם

עסקה עם השטן

דיל מהגיהנום של חברת פיצה הל מגביל 666 אנשים בניו-זילנד שהגישו מועמדות לשלם על הפיצה שלהם רק אחרי מותם. כן קראתם נכון.. אוכלים בחינם, והחשבון מגיע רק אחרי המוות כשהתנאי הוא שינוי סעיף בצוואה שלכם לטובת החזר תשלומים לפיצה הל. חולני? חכו קצת

רולטה רוסית

מבית היוצר של הפיצה הל הניו-זילנדית. כמה חברים מתכנסים בפיצריה ומזמינים מגש שעל אחד המשולשים טופטפו שתי טיפות של רוטב צ’ילי חריף ביותר. כמה חריף? חריף פי אלף מפלפל חליפיניו ובעל אפקט זהה לספריי פלפל משטרתי. הרשת הודיעה שהיא לא תישא באחריות לכל נזק מנטלי לחסר המזל שיאכל את המשולש החריף, כמו כן לא תישא בשום אחריות על הזיות, צמיחה פתאומית של זנב, חטיפה על ידי חייזרים.. הבנתם את הראש.
הפיצה בחינם אבל מישהו הולך לשלם על זה…

פיצת ארנבת

שוב פעם פיצה הל – והפעם ספיישל לחג הפסחא, פיצה בטעם ארנבת. לכבוד המאורע שלטי חוצות עם הפרסום כוסו בפרוות ארנבות, דבר שגרר גל מחאה מצד ארגוני זכויות בעלי חיים. על המגש פוזרו חתיכות בשר ארנבת מעושנות

פרסום שנוי במחלוקת

חשבתם שראיתם הכל? המוח הקודח והחולני של פיצה הל יצא ברעיון שיווקי חדש ופרסם 3 שלטי חוצות בערים הגדולות עם דמותו של אדולף היטלר, ולצידו הכיתוב: זה אפשרי לגרום לאנשים שגן עדן הוא גיהנום.. במשחק מילים מחריד. מיותר לציין שתלונות רבות במדינת הפוליטיקלי קורקט גרמו להסרת השלטים בתוך פחות מיממה.
לינק על הסיפור

מכה מתחת לחגורה

בשנת 2019 משפחה של תיירים מאנגליה טיילה בפראות ברחבי המדינה, תוך כדי גניבה מחנויות מכולת, מסעדות, נהיגה בשכרות, השחתת רכוש, והשלכת פסולת ברחבי ניוזילנד. הם קיבלו צו גירוש מהמדינה והשיח הציבורי סער בעקבות המקרה. גם פיצה הל לא נשארה חייבת ופרסמה את “פיצת התייר הפרוע” שלהם – פיצה הניתנת בחינם לכל תייר שקיבל צו גירוש מניו זילנד בשבוע האחרון בעקבות התנהגות פרועה. רק אזהרה: הפיצה עלולה להכיל נמלים ושיער אדם.

סיכום

לסיום, הפיצה הפכה מאוד פופולרית בניו-זילנד אך שלא כמו בארץ, פיצה בלי בשר היא עניין מוזר. אם אתם מתכוונים לאכול פיצה ואתם בענייני כשרות או צמחונות, בקשו במפורש את האופציה הצמחונית.
עוד טיפ, תבקשו גם שלא ישימו לכם עוף או מאכלי ים על הפיצה כי בשביל הניו-זילנדים עוף או שרימפס נחשבים איכשהו כאופציה צמחונית. גם בייקון. אז כדאי לא לגלות את הסטיות הקולינריות של הקיווים אחרי שכבר קיבלתם את ההזמנה.
מעבר לכך, תנמיכו ציפיות לגבי הפיצה כי היא רחוקה מאוד ממה שאתם מכירים בארץ. אם כבר קראתם את המאמר שלי על האוכל והמטבח הניו-זילנדי זה כבר לא צריך להפתיע אתכם
, אז בתיאבון ובהצלחה לכולם

לעוד מידע על ניו זילנד במבחר נושאים – רכשו רשיון שימוש למַפָּה שלי שתלווה אתכם לכל מקום בטיול

About Author

RotemNZ

“Go where you must go, and hope!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *